Menu
Life wisdom

U pravoj ljubavi se ne pitaš ko više voli.

U ljubavi nema mesta za takmičenje, ni za glavu punu pitanja. Ljubav pruža odgovore i ispravlja krivine. Ne meri se gramima, metrima, sekundama. Nema te ovozemaljske jedinice koja može staviti kantar nešto što nema oblik, miris, ukus, a jedina je stvarna u našim srcima. 

Dokle god je “ja” ispred “mi”, tu ljubav ne stanuje. Voli se dušom, ne egom. Misao ne može da trči brže od emocije, iako bi htela da uplete svoje prste, da stavi okove definicije i da preskoči par stepenika. Misao ne zna da definicija ne znači sigurnost, ni da forma nije isto što i suština.

Ljubav nije pozornica za igranje uloga, niti joj je potreban ničiji aplauz. U pravoj ljubavi “biti voljen” i “voleti” se stapaju u jedno. Tada dva srca kucaju ujednačenim ritmom i reči ostaju neme pred beskrajnom tišinom.

Ljubav je jedina igra koja se igra udvoje, u kojoj oboje pobeđuju.

EVA GABOR

Ne očekuj savršenu ljubav. Desi se da ego svom silinom napadne, naoružan ljutnjom i strahom. Da preti da sruši sve ono što je ljubavlju brižno zalivano, ali nemoćan je kad se vratite oboje sebi, tamo gde ljubav počinje i završava se. Nema tog haosa, koji ljubav ne može da pospremi i vrati na mesto. Ljubav uvek pronađe put da odnese pobedu nad strahom.

No Comments

    Leave a Reply